Bilden ovan är tagen av Joakim Jardenberg.
Hem | Kontakta Ramlösa.se

Att ta sig till Ramlösa

Ramlösa ligger inte i centrala Helsingborg, men tillräckligt centralt för att vara på gångavstånd och ha mycket bra kommunala förbindelser.

Ta dig hit till fots
Det tar cirka 20 minuter att gå till Ramlösa från City. Från Knutpunkten går du söderut via södergatan och vidare genom Gåsebäcken längs med motorvägen.  Du går sedan under motorvägen under den lilla tunneln och kommer då upp på bussgatan mot Elineberg. Fortsätt på denna tills du kommer till höghusen på Elineberg. Nu fortsätter du bara gå i sydlig riktning och när du kommer fram till rondellen ovanför motorvägen är du framme vid den västra delen av Ramlösaparken!

Med tåg
Tar man tåg är det jätteviktigt att tänka på att vissa expresståg inte stannar på Ramlösa Station – risken är då att ni hamnar i Landskrona eller Malmö! Annars är Ramlösa station första södra stationen efter Knutpunkten.

Med stadsbuss
Bussen går lite långsammare, men den tar dig å andra sidan direkt till de mest intressanta platserna. Ta buss nummer 2 eller 5, mot Ättekulla eller Lussebäcken/Ramlösagården respektive, och hoppa av på hållplatsen Ramlösa Brunn. Fråga gärna busschauffören, eller håll utkik efter en lång backe som går genom parken – hoppa av vid tågspåren så är ni på rätt hållplats. Härifrån har man nära till hela parken och de mest intressanta vyerna av området.

Ramlösa.se är en ideell och icke-kommersiell hemsida som handlar om Ramlösa i Helsingborg.   Denna sida bygger på Wordpress