Bilden ovan är tagen av Joakim Jardenberg.
Hem | Kontakta Ramlösa.se

Bra att veta

Aktiviteterna i Ramlösa är framförallt centrerade kring den välkända Ramlösaparken, då främst den del som kallas för Brunnsparken. Om man spenderar en hel dag här så är matsäck ett trevligt sätt att stilla hungern på, speciellt om det är lite kallt ute så man kan ha med lite varm dryck.

Det kan vara bra att känna till lite om lokala matställen, affärer, mackar och lite tips om transportmedel in och ut ur Ramlösa. Det finns inga direkta livsmedelsbutiker i Ramlösa längre. Tidigare låg det en liten matbutik som kallades Pia närköp precis vid spårövergången vid Ramlösa Värdshus, men efter ett antal namnbyten har lokalen nu blivit den lokala pokerklubbens hemmaarena.

Men strax norr om Ramlösa i området Gustavslund/Västra Ramlösa finns ICA Supermarket Brunnen, en liten matbutik med bra sortiment. Vill man storhandla så rekommenderas dock en tur till City Gross på Ättekulla, söderut från Ramlösa, eller det nybyggda Lidl eller ICA Maxi på Landskronavägen, även det söderut från Ramlösa. I nära anslutning till City Gross på Ättekulla finns Burger King och två bensinmackar. Här ligger också en infart/utfart till/från motorvägen, så det är härigenom man kommer om man kör till Helsingborg via motorväg söderifrån.

Ramlösa Pizzeria ligger precis vid tågspåret vid den östra ingången till Brunnsparken, om man kör en liten bit uppför backen längs med Södra Brunnsvägen. I västra delen av Ramlösa ligger Ramlösa Station där tåg går till Landskrona och Malmö, Hässleholm och Ängelholm och vidare ut i Sverige. Bussarna går in till staden med jämna mellanrum och det finns bra alternativ om man känner för att gå.

Ramlösa.se är en ideell och icke-kommersiell hemsida som handlar om Ramlösa i Helsingborg.   Denna sida bygger på Wordpress