Bilden ovan är tagen av Joakim Jardenberg.
Hem | Kontakta Ramlösa.se

Evenemang i Ramlösa

Ramlösafesten
Varje september anordnas Ramlösafesten av den lokala Socialdemokratiska klubben. Det bjuds på tipsrundor, grillning, baktävlingar och mycket underhållning för både vuxna och barn. Gå till Socialdemokraternas sida för att få reda på exakt datum för i år.

Ramlösadagen. Hälsokällan fyllde 300 år
År 2007 firade man stort i Helsingborg, och speciellt i Ramlösa. Det var nämligen jubileum för Johan Jacob Döbelius invigning av hälsokällan i Ramlösa år 1707. Ramlösa Brunnspark gästades då av massvis av människor från hela Sverige och den goda stämningen dämpades inte speciellt mycket av de regnskurar som då och då blötte ned samlingen. Det anordnades brunnsdrickning på traditionellt vis, modeshower och barnteater och mycket mer. I Brunnsparken var det fest och man skålade i Ramlösavatten så det stod härliga till.

Festen fortsatte på kvällen på Hamntorget, där man hade anordnat ett jättelikt event. Gigantiska Ramlösaflaskor kantade den stora scenen, där dels Martin Stenmark och även hemmapublikens favoriter, de lokalt formerade The Sounds, underhöll. Regnet fortsatte att skvala  och ramade på så vis in en otroligt blöt festival. Som tur är så lugnade sig vädret något precis i tid för att Helsingborgs Symfoniorkester skulle inta scenen och regnet kom bara tillbaka i små skurar under tiden festen fortsatte på Hamntorget.

Ramlösa.se är en ideell och icke-kommersiell hemsida som handlar om Ramlösa i Helsingborg.   Denna sida bygger på Wordpress