Bilden ovan är tagen av Joakim Jardenberg.
Hem | Kontakta Ramlösa.se

Andra Intressanta platser

Ramlösa är fyllt med vackra platser och ståtliga byggnader, underskön natur och slående vyer. Bara någon som bott i eller nära Ramlösa kan känna till dem alla, så här kommer några tips på var man kan börja leta.

Ramlösaparken
Behöver knappt nämnas, men det är en otroligt vacker park – även på den sidan som är längst från hälsobrunnen och Brunnsparken. Den är speciellt vacker på hösten, när löven ändrat färg men innan de fallit. För motionären erbjuder parken stor skönhet medan man är ute och joggar.

Lussebäcken
Bäcken som rinner genom Ramlösaparken heter lussebäcken, denna rinner ända ut till öresund i höjd med RÅÅ. Här lever öring och andra djur, men just sträckan som rinner genom parken är bäcken väldigt grund och om man inte har väldig tur, ser man på sin höjd en and eller två.

Gustavslunds gård
Gustavslunds gård ligger tekniskt sett på Gustavslund, men det är å andra sidan bara cirka 3 minuters cykeltur för den hurtige. Det går en väldigt bra cykelled från Bondegatan i Ramlösa raka spåret dit – det går fortare att cykla än att köra bil! På gården har de lite små ponnyer och shetlandsponnyer som små barn kan få lov att rida på. De erbjuder en timmes lektion för att få lära känna ”sin” häst – dvs. få rykta den liten i stallet och sedan sadla den för att till slut få rida lite med den. Detta är väldigt roligt för små barn, speciellt de som gillar hästar eller kanske bara djur rent allmänt. Gården i sig är anrik och hette förut Mårtenstorp, och den omnämns på en karta redan från slutet på 1700-talet.

Råån
Än en gång en plats som ligger tekniskt sett utanför Ramlösa, men som kan sägas höra till ändå eftersom att Ramlösa är en utmärkt plats att utgå ifrån för små dagsutflykter. Råån är en å som går genom Helsingborgs södra delar. Vid vissa platser erbjuder ån otroligt vackra scener och ger även mycket goda möjligheter till grodfiske! För att ta sig hit så är det enklast om man utgår från den sydöstra ingången till Brunnsparken, gärna med cykel. Cykla nästan rakt söderut genom Ättekulla och Raus och så är man där. Råån är en otroligt naturskön plats och det finns gott om vandrings-/cyklingsmöjligheter här.

Ramlösa.se är en ideell och icke-kommersiell hemsida som handlar om Ramlösa i Helsingborg.   Denna sida bygger på Wordpress