Bilden ovan är tagen av Joakim Jardenberg.
Hem | Kontakta Ramlösa.se

Företag och Föreningar i Ramlösa

Ramlösa är till största delen ett bostadsområde, så här finns inga stora affärer eller liknande. Det ligger ett litet knippe företag vid Gravörgatan i sydöstra Ramlösa, nära Ättekulla. Här finns bland annat ACP AB och Perfect Knowledge-reklam. De närmaste biblioteken finns på Råå och på Elineberg.  I Ramlösa finns däremot ett väldigt levande föreningsliv. Här följer några av de större och viktigare föreningarna i Ramlösa

Ramlösa Taekwondo
Ramlösa Taekwondo har sin träningslokal på Von Platens Allé 77 i Ramlösa Brunnspark. Huvudinstruktörerna är Magnus Ohlsén och Björn Holmgren, 3 dan och 1 dan svart bälte i Taekwondo. Taekwondo är en gammal koreansk kampsport som involverar främst sparkar men även slag. I dagens Sverige tränar man främst Taekwondo i tävlingssyfte. Sporten är även en olympisk gren. Just Ramlösa Taekwondo grundades år 2003 och är medlem i Svenska Taekwondoförbundet. De har träning för alla, man som kvinna, vuxen som barn, med start från fyra år och uppåt.

Amptown Recording Studio
Amptown Recording Studio är en musikstudio som ligger på Dannfeltsgatan 12 i Ramlösa. Studion ägs och drivs av Rainer Neuman och här spelar lokala förmågor in sina låtar. Bandet Addatune är ett lokalt Helsingborgsband som spelar in här.

Ramlösa Södra FF
Detta är det lokala fotbollslaget i Ramlösa. De har lustigt nog sin hemmaarena på Hedens IP och även Ättekulla IP, ingen av dessa ligger i Ramlösa. Ramlösa Södra FF är en sammanslagning av de två Helsingborgslagen Ramlösa BoIS och Helsingborgs Södra BIS. Deras slogan lyder: ”En Femstjärnig klubb i riden. Öppen för alla. Oavsett bakgrund. Med bredd och elit i skön förening.” Tränaren heter Lino Boriero och ass. Tränare heter Ingemar Quickfeldt. De anordnar varje år en cup, Ramlösacupen, som spelas i mars år 2010. Förutom fotbollslag har föreningen även intressegrenar inom fiske, innebandy och bowling.

Ramlösa.se är en ideell och icke-kommersiell hemsida som handlar om Ramlösa i Helsingborg.   Denna sida bygger på Wordpress